მანგო დიაბეტის წინააღმდეგ: მოულოდნელი სამეცნიერო აღმოჩენა
სულ ნახვები :
180
....
შაქრის მაღალი შემცველობის ხილი სასარგებლო აღმოჩნდა დიაბეტის რისკის ქვეშ მყოფი ადამიანებისთვის.
ჟურნალ Foods-ში გამოქვეყნებულმა ახალმა კვლევამ აჩვენა, რომ მანგოს რეგულარული მოხმარება ამცირებს სისხლში შაქრის დონეს, აუმჯობესებს ინსულინის მგრძნობელობას და ამცირებს სხეულის ცხიმს პრედიაბეტით დაავადებულ ადამიანებში.
მეცნიერები გვახსენებენ, რომ მნიშვნელოვანია არა მხოლოდ შაქრის რაოდენობა, არამედ მისი ფორმაც. მთლიანი ხილი შეიცავს ბოჭკოვანას, ვიტამინებს და მიკროელემენტებს, რომლებიც იცავს ორგანიზმს - დამატებული შაქრის შემცველი საკვებისგან განსხვავებით.